Derfor er der behov for særskilt forskning i børnekræft
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 24-10-2017

Derfor er der behov for særskilt forskning i børnekræft

Lægerne ved ikke, hvorfor børn får kræft. Men de ved, at børn får andre og mere aggressive kræftsygdomme end voksne. Derfor er der også behov for særskilt forskning i børnekræft.

Årets ’Knæk Cancer’-indsamling er i gang, og forhåbentlig vil danskerne igen i år give en klækkelig sum til Kræftens Bekæmpelses arbejde.

Størstedelen af de indsamlede midler fra Knæk Cancer-kampagnen er målrettet de store kræftformer, som rammer voksne, men kampagnen vil også igen i år yde en donation på seks millioner kroner til Børnecancerfondens arbejde, som blandt andet skal være med til at finansiere forskning i bedre behandling og diagnostik af børn med kræft.

Og den målrettede forskning i børnekræft er vigtig, lyder det fra Børnecancerfondens direktør Marianne Nielsen via Børnecancerfondens Facebook-side.

- Hvert år får 200 danske børn under 18 år kræft. Vi ved ikke hvorfor, men vi ved, at børn får andre og mere aggressive kræftsygdomme end voksne. Derfor er der også brug for særskilt forskning i børnekræft, siger hun.

Har gjort strategiske beslutninger mulige
Det budskab bliver bakket op af Kjeld Schmiegelow, der er en af landets førende professorer i børnekræft, i en ny video, som Børnecancerfonden har lavet til deltagerne på Team Rynkeby.

- I dag er kræft den dominerende årsag til, at børn dør efter etårsalderen. Så det drejer sig ikke kun om, at det er en belastning for de familier, der bliver ramt, det er også en problemstilling, der er vigtig for den generelle børnesundhed i Danmark, siger Kjeld Schmiegelow, der fremhæver Børnecancerfonden som en vigtig bidragsyder i det arbejde.

- Børnecancerfonden den eneste fond herhjemme, der har særligt fokus på børnekræftforskning. Derfor har Børnecancerfonden også kunnet tage en række strategiske beslutninger, som blandt andet spillede en væsentligt rolle i etableringen af børnekræftlaboratoriet på Rigshospitalet for mere end 10 år siden – dengang var vi 4-5 personer, der specifikt forskede i børnecancer. I dag er vi over 60 mennesker, siger Kjeld Schmiegelow.

I videoen, som kan ses nedenfor, takker Marianne Nielsen desuden Team Rynkeby for at have spillet en central rolle i de fremskridt, der er opnået på børnekræftområdet de seneste år.

Se hele videoen her:

Tilbage

Team Rynkeby News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Kommende events

Se hvilke events, som Team Rynkebys lokale hold afholder den kommende tid.

Køb billet

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram