Holdkaptajn med 10-års jubilæum: ”Kammeratskabet får mig til at vende tilbage år efter år”
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 14-07-2017

Holdkaptajn med 10-års jubilæum: ”Kammeratskabet får mig til at vende tilbage år efter år”

I 10 år har Steen Østergaard stået i stået i spidsen for Team Rynkeby Odense. Dermed er han den holdkaptajn, der har haft ansvaret for et hold i længst tid.

6. etape: Steen Østergaard har helt åbenlyst større held med at dirigerer tropperne ude på landevejen, end han har med at klemme 54 ryttere og 10 hjælpere fra Team Rynkeby Odense ind i foran skiltet, der markerer grænsen mellem Belgien og Frankrig, så det obligatoriske holdbillede kan blive taget.

- Kom nu – vi skal jo også videre herfra, kommanderer holdkaptajnen med et grin, inden det endelig lykkes at få samlet alle deltagerne, så Team Rynkeby Odenses 10. grænsebillede kan blive taget.

I de 10 år, Team Rynkeby Odense har eksisteret, har Steen Østergaard været holdkaptajn. Dermed er den 62-årige munkebogenser den holdkaptajn i hele Team Rynkeby-projektet, der har haft ansvaret for et hold i længst tid.

Og det er især kammeratskabet på det odenseanske Team Rynkeby-hold, der får Steen Østergaard til at vende tilbage igen og igen.

- Man har med tiden opbygget en helt fantastisk vennekreds omkring holdet – både blandt de nuværende og tidligere ”rynker”. Man får nogle fantastisk gode kammerater og et sindssygt godt netværk. Og når man som jeg godt kan lide at arbejde med mennesker, så er det her projekt en helt fantastisk dejlig ting af engagere sig i, siger Steen Østergaard.

”Målløs imponeret”
En af holdkaptajnens vigtigste opgaver i projektet er at udvælge og skabe det hold af 50-60 forskellige mennesker, der i løbet af 10-12 måneder skal rystes sammen til en enhed, som dels kan cykle hele vejen til Paris og dels kan samle nogle penge sammen til kritisk syge børn.

- Det, der er så fint ved det her projekt, er, at man som deltager får lov at gøre noget godt for en selv, mens man gør noget godt for andre som en del af et fællesskab. Og igen i år er jeg fuldstændig målløs imponeret over de ressourcer, der er på det her hold – sammen kan vi det hele, siger han og fortsætter:

- Der er nogen, der er gode til at cykle, og der er nogle, der kan skaffe de fornødenheder, vi har brug for, og nogle kan tage en ekstra tørn med at arrangere skoleløb og så videre. Vi supplerer hinanden fantastisk godt, og det er fuldstændig unikt, hvordan holdet fungerer, siger Steen Østergaard, mens holdet gør sig klar til at fortsætte dagens 201 km lange etape fra Heer Sur Meuse til Compiègne.

- Som holdkaptajn er det den største oplevelse at få lov at køre et hold til Paris – uden uheld – og samtidig følge den udvikling, som rytterne går igennem både individuelt og som hold. Det er en kæmpe oplevelse at få lov at være en del af, siger holdkaptajnen.

Hvis du kunne tænke dig at være en del af Team Rynkeby Odense eller et af de øvrige Team Rynkeby-hold i 2018, så skal du skrive en motiveret ansøgning på Team Rynkebys website.

 

Tilbage

Team Rynkeby News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Kommende events

Se hvilke events, som Team Rynkebys lokale hold afholder den kommende tid.

Køb billet

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram