Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme

Lørdag den 24. september 2022 kunne Team Rynkeby for 21. gang uddele penge til organisationer, der hjælper børn med cancer og andre kritiske sygdomme. I år blev det til ikke mindre end 77,9 mio. DKK og dermed en fremgang på mere end 7% i forhold til indsamlingsresultatet fra 2021.

Det er Team Rynkebys 62 cykelhold som er fordelt over hele Europa, der har sikret den store indsamling. I år cyklede 2.018 ryttere mod Paris godt støttet af 540 hjælpere på servicecrewet, fra de ni forskellige lande med Team Rynkeby hold.

”Det er virkelig fantastisk, at vi kan aflevere så mange millioner kroner til velgørenhedsorganisationer der støtter børn med kritiske sygdomme, for vi ved hvor stor en forskel det gør. Det indsamlede beløb svarer til at alle deltagere, ryttere såvel som service crew, har indsamlet mere end 30.000 kroner hver, hvilket har krævet en imponerende indsats fra alle vores deltagere” siger Jørgen H. K. Jepsen, General Manager i Team Rynkeby.

I Danmark får to organisationer glæde af pengene, som primært skal bruges til forskning. Det er Børnelungefonden som modtager 7.179.862 kr. og Børnecancerfonden som modtager 21.928.383 kr. Dermed har Team Rynkeby alene i Danmark støttet forskning og andre projekter som hjælper børn med kræft med lidt over en kvart milliard i de seneste 21 år.

Det danske donationsevent blev afholdt i Ringe i samarbejde med Ringe Handelsstandsforening og Faaborg-Midtfyn Kommune og der var sørget for cykelløb, sjove aktiviteter og tøj/cykelprøvning til Team Rynkebys nye sæson.

”Det er utrolig unikt at stå på scenen i dag og overrække de mange millioner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden, for vi ved hvor stor en betydning det har for det forskningsarbejde der bliver lavet” siger Tine Agertoft, Country Manager Denmark i Team Rynkeby.

”Vi er meget taknemmelige for vores mangeårige samarbejde med Team Rynkeby, der gennem alle årene har samlet store beløb ind til Børnecancerfonden - og skabt opmærksomhed omkring vores sag. Pengene har været med til at sætte dansk børnekræft forskning i den gule førertrøje. Årets store beløb kommer primært til at sikre fortsat støtte til den afgørende forskning, så flere børn overlever og endnu flere til et liv uden senfølger. Af hjertet TAK til alle i Team Rynkeby” Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden 

Donationen til Børnelungefonden stammer primært fra årets Skoleløb og Børneløb, hvor 77.468 børn på 310 forskellige institutioner var med til at løbe til fordel for de lungesyge børn og Team Rynkeby rytternes egne indsamlinger i løbet af året.

”Vi er dybt taknemmelige og det er fantastisk at se, hvor mange børn der har brugt deres tid og energi på at samle penge ind til de lungesyge børn. Vi har nu mulighed for at igangsætte flere forskningsprojekter, så vi kan få større fokus på tidlig opsporing, diagnostik og god behandling for de lungesyge børn. Forskningsarbejde er langvarigt og dyrt, det har derfor en stor betydning at vi er kommet i gang med nogle livsvigtige forskningsprojekter og er dybt afhængige af den indsamling vi får fra Team Rynkeby”, siger Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden

Udover indsamlingsarbejdet til de to organisationer i Danmark har Team Rynkeby Fonden også samlet penge ind til børn med kritiske sygdomme i 17 andre organisationer i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island, Tyskland, Schweiz og Belgien. Samlet set kan Team Rynkeby Fonden i år overrække 77.912.157 kroner til børn med kritiske sygdomme, hvilket er fondens andet bedste resultat nogensinde. Siden 2002 har Team Rynkeby indsamlet i alt 640.149.165 DKK