Download pressemateriale

Download pressemateriale

Hvis jeres skole har tilmeldt sig Team Rynkeby Skoleløbet, og I gerne vil fortælle den lokale presse om løbet, så er I meget velkommen til at bruge og versionere nedenstående pressemeddelelse, så den passer til jeres skole. Hvis I har nogen spørgsmål, er I meget velkommen til at kontakte Mikkel Tholstrup Dahlqvist, Communications Manager, Team Rynkeby Fonden, tlf.: +45 2015 7076.

Download pressematerialet som Word-fil her.

 

Pressemeddelelse fra [skolens navn], den [dato] 2018

[Skolens navn] løber for lungesyge børn

[Antal] elever fra [skolens navn] er med, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i hele Norden. I Danmark løber eleverne til fordel for lungesyge børn.

100.000 danske skolebørn lider i øjeblikket af astma. Det viser tal fra Børnelungefonden, der sammen med Team Rynkeby Fonden sætter fokus på lungesyge børn, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i hele landet fredagen før påskeferien – heriblandt på [skolens navn].

Men det er ikke kun antallet af astmadiagnoser, som gør lungesygdomme til et vigtigt tema for Team Rynkeby Skoleløbet, fortæller Anne Brandt, som er direktør i Lungeforeningen og næstformand for Børnelungefonden.

- I langt de fleste tilfælde kan et barn leve et ret normalt liv med en erkendt astmadiagnose og den rette behandling. Det er værre for de tusindvis af børn, der går rundt med ubehandlet lungesygdom – de børn har det enormt svært, siger hun.

Lungesyge børn bliver overset
Ifølge Anne Brandt vil de børn, der lider af en ubehandlet lungesygdom, typisk have svært ved at følge med, når de andre børn leger på legepladsen eller spiller bold i frikvarteret. Ofte vil de trække sig helt fra fysisk aktivitet – simpelthen fordi de har luft til at følge med.

- Alt for ofte bliver symptomerne misforstået og slået hen med, at barnet nok bare ikke er interesseret i fysisk aktivitet eller er ofte snottet og syg, og så bliver der aldrig taget hånd om problemerne. Derfor er det også fantastisk, at Team Rynkeby Skoleløbet hjælper os med at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at have fokus på luft, lunger og sundhed – og naturligvis også samle penge ind til forskning til de virkelig alvorlige og livstruende lungesygdomme, der også rammer børn, og som der i dag ikke er ret meget viden om, siger Anne Brandt.

[antal] elever fra [skolens navn] er med
Og netop ønsket om at være med til at gøre en forskel for nogle børn, der har det svært, er en af grundene til, at [antal] elever fra [skolens navn] deltager i Team Rynkeby Skoleløbet den 23. marts.

- [Hvorfor deltager I i Team Rynkeby Skoleløbet? Hvad er det, eleverne skal få ud af at deltage i løbet?], siger [navn], [titel] på [skolens navn].

Sammenholdet er vigtigt
Alene sidste år deltog 115.000 danske skoleelever fra 328 danske skoler i Team Rynkeby Skoleløbet – dertil kom godt 50.000 elever fra de øvrige Nordiske lande. I alt blev der indsamlet godt 14 millioner kroner til børn med kritisk sygdom, hvoraf de 10,4 millioner kroner gik til Børnelungefonden i Danmark.

Men for [navn] er resultatet ikke det vigtigste.

[Måske noget om, at det er vigtigt at lave nogle aktiviteter på skolen, hvor eleverne oplever, at de bliver en del af noget større – og hvor de samtidig har mulighed for at være med til at gøre en reel forskel for nogle børn], siger [navn].

Det er muligt for alle skoler gratis at tilmelde sig Team Rynkeby Skoleløbet frem til og med den 2. februar 2018: www.team-rynkeby.dk/tilmeldskole.

Se her hvilke skoler, der er tilmeldt løbet: www.team-rynkeby.dk/tilmeldteskoler.

Yderligere oplysninger:
[navn], [titel] på [skolens navn], tlf.:[telefonnummer].

 

Team Rynkeby News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Kommende events

Se hvilke events, som Team Rynkebys lokale hold afholder den kommende tid.

Køb billet

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram