Undervisningsmateriale

Udskoling

Introducer eleverne til skoleløbet og livet som barn med en alvorlig lungesygdom

Nedenfor følger forskellige elementer, som du som lærer kan plukke i og bruge til at introducere eleverne på udskolingen til Team Rynkeby Skoleløbet og livet som barn med en alvorlig lungesygdom.

Det hurtige forløb

Ekstra øvelser

  • Film: Børn med lungesygdomme, deres forældre og børnelungelæger fortæller om børnenes hverdag med en alvorlig lungesygdom, og hvorfor Team Rynkeby Skoleløbet gør så stor en forskel for de børn, der er ramt af lungesygdomme. Se filmen (ca. 5 min.).

  • Film: ”10 tings listen” om hvilke ting du ville nå i dit liv, hvis du var alvorligt lungesyg. Filmen er skrevet og produceret af skuespiller Line Kruse. Se filmen (ca. 4 min.)

  • Film: ”Målmandsteknik” om åndedrætsteknik, og hvordan det kan bruges til at øge koncentration - eksempelvis inden en vigtig fodboldkamp eller prøve. Filmen er skrevet og produceret af skuespiller Line Kruse. Se filmen (ca. 2 min.).

Det fulde forløb

Hvis du vil vide mere og gå et spadestik dybere i undervisningen har vi sammensat et undervisningsforløb, der varer ca. 45 minutter. Læg mærke til, at flere af elementerne går igen fra "Det hurtige forløb".

Øvelse

Lad eleverne gå i grupper af 3-4 personer. Giv hver gruppe et af disse 6 dilemmaer. Grupperne får ca. 5 min. til at drøfte dilemmaet. Byt dilemmaer og giv dem ca. 5 min. til at drøfte. Saml evt. op med nogle kommentarer i plenum. (Slide 10 i undervisningsmateriale)

Hent undervisningsmaterialet her

Materialet er udviklet af Lungeforeningen på vegne af Børnelungefonden i samarbejde med Signe Rohde Kommunikation, illustrator/grafiker Anja Løfkvist og læge Jonathan Grønbæk fra Dansk BørneAstma Center.

Tak til Skuespiller Line Kruse og livilungerne.dk

Lungeforeningens vision er et samfund, hvor flere mennesker har sundere lunger - livet igennem. Læs mere på www.lunge.dk.