Team Rynkeby Odense

Vores ideologi på Team Rynkeby Odense er

En rynke hjælper altid en rynke

Sikkerhed fremfor alt, alle ud og alle hjem

Vi deltager aktivt med det vi kan

Mød Team Manageren

“Inden for holdsport forholder det sig sådan, at hver gang man hjælper en anden, hjælper man sig selv.”

På Team Rynkeby Odense er vi et dynamisk og engageret hold, med plads til den enkelte og ikke mindst vores forskelligheder. Det er det der gør os som hold stærkt og det er det der får os alle hele vejen til Paris.

I 2024 er jeg ny kaptajn på Team Rynkeby Odense og jeg ser frem til opgaven og turen med ydmyghed såvel som med stort engagement. Jeg hedder Jonas Reinholdt Albjerg, er 35 år og bosat på Tåsinge ved Svendborg, sammen med min kone Cecilia og vores fire børn.

Min rejse startede med at jeg gerne ville give tilbage. Efter vores ældste datter, Agnes, i 2016 var blevet identificeret med en, viste det sig, fredelig svulst, så oplevede vi starten på et forløb, som mange familier desværre må igennem med børn med kritisk sygdom.

Omsorgen og mulighederne på OUH gjorde at jeg straks gik hjem og sendte en ansøgning til Team Rynkeby og blev optaget til turen i 2017 for holdet i Ringe. Jeg har kørt med holdet i Ringe til Paris i 2017 og 2019, samt været i styregruppen for holdet som SoMe og presseansvarlig i årene 2019 og 2020.

I efteråret 2016 peakede min vægt også, badevægtens nål havde aldrig været højere og det gjorde at jeg gik i seriøs træning for at komme i form til turen, en indsats som gav mig meget energi og som muliggjorde en super tur. Team Rynkeby er et hold for alle og på holdet i Odense ser vi på holdet som på en ’malkeskammel’.

På Team Rynkeby Odense udgør skamlens tre ben følgende og vi ved at skamlen ikke kan stå hvis den mangler det ene ben.

- Gør noget godt for andre, mens du gør noget godt for dig selv;
- samle penge ind til børn med kritiske sygdomme; og
- at skabe et stærkt og socialt cykelfællesskab.

Jeg håber at du har lyst til at være med på turen til Paris og at du vil sende din ansøgning til deltagelse – enhver indsats gør en forskel og vi har brug for dig som enten vil cykle, kan agere cykelmekaniker, motorcykel marshall, serviceperson/cater, m.fl.

Styregruppen på holdet og jeg, vil i hvert fald gøre vores yderste til at skabe rammerne for en god og sikker tur.

Sammen kæmper vi for børn med kritisk sygdom og vi skaber et sammenhold for livet!

DU KAN VÆRE MED TIL AT GØRE EN FORSKEL – DET ER DET VI GØR SAMMEN PÅ TEAM RYNKEBY ODENSE!

Såfremt du har lyst til at vide mere om Team Rynkeby Odense eller har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på tlf.: +4530936272.

TOGETHER WE CURE!

- Jonas

Hvorfor vi gør det?

Jeg deltog på Team Rynkeby for første gang i 2023, fordi jeg brænder for at gøre en forskel for børn med kritiske sygdomme og deres familier. Vi er en stor flok, som alle brænder for det samme, hvilket især kan mærkes til træning og til de sociale arrangementer, hvor alle hjælper hinanden. Fællesskabet man opnår gennem forløbet kan ikke beskrives, men skal opleves.

 

Til daglig studerer jeg til sygeplejerske og arbejder sideløbende på en børneafdeling på OUH. Her ser jeg hvilke udfordringer familier til børn med kritisk sygdom går igennem og derfor føltes det naturligt for mig at blive en del af Team Rynkeby Odense (TRO).

Det har været virkelig sjovt, udfordrende og hårdt, - en oplevelse for livet, som jeg rigtig gerne vil opleve igen! Og håber på igen at blive en del af Team Rynkeby Odense!

 

- Karoline Amalie Westphal Rasmussen, 1. gangs rytter 2023

”Igennem en årrække stod jeg på sidelinjen når mine forældre som ryttere og sponsorere på Team Rynkeby Odense var på træningstur eller Tour de Paris. Henover årene gav det mig lysten til at gøre en kæmpe forskel og til at bidrage med det jeg kunne, for at hjælpe børn og familier med kritisk sygdom.

 

Det at jeg kan kombinere en personlig udfordring med et godt formål, har været så givende for mig og det at kunne gøre det med en gruppe mennesker der er ligeså dedikeret til projektet, har gjort det til en fantastisk oplevelse for livet, som jeg gerne tager igen.”

 

- Simon Blæsbjerg, 1. gangs rytter 2023

Uden musik ville livet være en fejl.

— Friedrich Nietzsche

Musikken på Team Rynkeby Odense leveres i form af et fantastisk service team. Service teamet holder rytterne kørende både i form af mekaniker assistance og forplejning.

Uden service teamet kommer vi ikke til Paris, de er holdets største heppekor og står klar med smil og kram!

Kort sagt så bliver vi af service teamet passet på, holdt af og forkælet.

Når punkteringen indtræffer er service teamet der hurtigt med et reservehjul og er dunken tom, så er der frisk vand til genopfyldning.

Service teamet kan vi ikke undvære og man lærer hurtigt at sætte stor pris på dem og deres store indsats.

Praktisk information

Træning

På Team Rynkeby Odense kører vi én gang ugentligt fra ultimo september til ultimo oktober Tour de Havelåge.
Tour de Havelåge er en form for cykelskole hvor vi i helt roligt tempo, sammen cykler 25-35km.

 

Vi cykler skiftevis lørdag og søndag og bruger disse træninger til at styrke sammenholdet, lære hinanden at kende og blive fortrolige med at køre i felt samt give meldinger korrekt i feltet.

 

Tour de Havelåge er navnet da det ikke er alle der har en racercykel og vi møder derfor op på det vi har og får en god tur rundt i det fynske. Udgangspunktet for turen vil være delt med holdet forud for dagen, således at man ved hvad man kan forvente.

I november og oktober har vi "pause" fra træningsaktiviteter i form af Tour de Havelåge, men vi bruger tiden hver især eller måske sammen til at styrke vores core så vi ikke får ondt i ryggen når vi cykler i foråret.

 

Der udleveres et forslag til træningsprogram til alle på holdet i løbet af oktober.

Den 1. søndag i januar og ca. 10 uger spinner vi sammen én gang ugentligt.

Ofte vil rytterne selv have yderligere spinning én til to gange om ugen, men vi er fælles en gang ugentligt i de 10 uger.

 

Spinningen skal sikre at vores fysiske form bliver opbygget, at vi vænner os til at sidde i sadlen og ikke mindst at vi lærer kroppen at håndtere væskeindtaget som er nødvendigt på landevejen.

 

Spinningen slutter vi i start/midt marts.

Den 1. april går det løs og det er ikke en aprilsnar.

 

Det er her vi starter op på landevejen og mærker frugten af vores Tour de Havelåge ture, core træning og ikke mindst spinning.

Træningen vil i starten være et sted mellem 45 - 55 km pr. tur og der trænes mandag og onsdag.

 

I takt med at vi har været på landevejene nogle gange så øges turene til at være mellem 50-65 km - de længere dage med dagslys muliggør disse ture.

 

Når vi er til træning, så får vi vist vores gule lycra frem og gjort opmærksom på vores sponsorer.

Ruter til hverdagstræning vil blive lagt ud til rytterne i god tid og ligeledes vil start stedet blive meldt ud, da dette godt kan skifte fra uge til uge fx hvis vi starter hos en sponsor.

Når vi starter på den 1. april, så vil weekend træning foregå skiftevis lørdag og søndag, eller en helligdag såsom 2. pinsedag, Kristi Himmelfartsdag mv.

 

På disse ture starter vi roligt ud med 75km per træning, disse ture bliver over foråret længere stigende med ca. 25km pr. 14. dag.

Vi skal op at køre en 200 km tur rundt på Fyn hvor vi bliver udfordret på at sidde længe i sadlen, tester vores service team af og gjort os klar til at sidde 8 dage på cyklen til Paris.

 

Ruter til weekendtræning vil blive lagt ud til rytterne i god tid og ligeledes vil start stedet blive meldt ud, da dette godt kan skifte fra uge til uge.

Vigtige datoer

Obligatorisk 100 km tur rundt på Fyn. Vi slutter dagen med lidt hygge efter denne milepæl for holdet

Denne fredag er helt speciel for os på Team Rynkeby. Det er en dag hvor rigtig mange servicepersoner og ryttere er ude på folkeskoler, i børnehaver, efterskole mv., for sammen med børnene på institutionen at løbe penge ind til Børnelungefonden.

I maj tager vi sammen med andre Team Rynkeby hold til Vejle og cykler 145 km.
Vi får testet os selv af i forhold til mange kilometer og højdemeter.

En forårsdag i Vejle er obligatorisk træning på Team Rynkeby Odense.

Obligatorisk træning hvor vi første gang rammer 200 km.

Det bliver en god lang dag i sadlen hvor holdet virkelig ser hvad sammenholdet på Team Rynkeby kan.

Vi cykler fra Rosengårdcentret igennem Odense by og ud til besøg på OUH H2.

Det endelige program fastlægges i foråret og bliver offentliggjort på de sociale medier.


Vi håber at der er mange der vil komme og hilse på os!

Dette er dagen som vi træner frem imod, det er starten på vores Tour de Paris og med sommerfugle i maven hopper vi på cyklen mod sydlige himmelstrøg.

 

Vi kører tidligt om morgenen, men håber at rigtig mange vil komme og ønske os en god tur og få sendt os godt afsted mod Paris.

Program følger i foråret og vil blive offentliggjort på de sociale medier.

Sponsorer

Tak til alle de fantastiske sponsorer, som støtter Team Rynkeby Odenses indsamling til børn med kritiske sygdomme.

Følg os på de sociale medier

Lokal kontaktperson

Jonas Reinholdt Albjerg

Team Manager

Odense@team-rynkeby.com

+45 30 93 62 72