Team Rynkeby indsamler 72,4 millioner DKK til børn med kritiske sygdomme

Velgørenhedscykelholdet har det forgangne år indsamlet 72,4 millioner DKK til børn med kritiske sygdomme. Det overgår sidste års indsamlingsresultat med hele 11 procent.

På trods af et år, der har været præget af coronapandemiens fortsatte tag i Europa, er det lykkedes velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby at skabe et bemærkelsesværdigt indsamlingsresultat.

De godt 2.400 motionscykelryttere og 550 frivillige hjælpere fordelt på 59 lokale hold på tværs af Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island, Tyskland og Schweiz har i fællesskab indsamlet 72.439.122 DKK. Det er 11 procent mere end sidste år, og det næsthøjeste beløb Team Rynkeby har indsamlet nogensinde.

- Coronapandemien gjorde, at vi ikke kunne gennemføre turen til Paris i år, men indsamlingsresultatet beviser, at Team Rynkeby ikke står og falder på, om vi kører til Paris eller ej. Vi glæder os enormt meget til, at vi næste år skal til Paris igen efter et par års ufrivillig pause. Men de nationale rundture, vi gennemførte i denne sæson i vores deltagerlande, var en kæmpe succes, og vi blev taget varmt imod alle steder. Det vidner om, at Team Rynkeby er et stærkt, relevant og spillevende velgørenhedsprojekt, selvom vi nu har mere end 20 år på bagen, siger Jørgen H. K. Jepsen, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Det indsamlede beløb skal nu doneres til de organisationer, som Team Rynkeby Fonden samarbejder med i de otte lande, hvor størstedelen af pengene bruges til at finansiere forskningsprojekter inden for børnekræft.

 

Stærk indsats under svære vilkår

Ifølge Jørgen H.K. Jepsen skyldes det imponerende indsamlingsresultat først og fremmest deltagernes engagement og sponsorernes tro på projektet.

- Resultatet er i høj grad et resultat af alle de fantastiske ildsjæle, der udgør vores mange hold i otte lande. Selv med de restriktioner, som COVID-19 medførte, har vores deltagere brugt deres ukuelighed og kreativitet til at samle penge ind på nye måder. Det er så flot, fortæller Jørgen H.K. Jepsen og fortsætter.

- Der skal også lyde en stor og ydmyg tak til vores mange fantastiske sponsorer. Da vi forrige sommer måtte aflyste turen til Paris, tilbød vi vores sponsorer at være med igen i denne sæson uden beregning. Men imponerende mange har alligevel ønsket at betale, og de mange virksomheder har en stor andel i vores flotte resultat, siger han.

 

Plan om at vækste

Samtidig med at Team Rynkeby overrækker dette års indsamlede midler, tager velgørenhedscykelholdet hul på en ny sæson. Hele 2.087 ryttere fra 65 hold fra ni lande trækker i år i den gule trøje med det mål at skabe endnu et stort indsamlingsresultat. Og forventningerne til velgørenhedsprojektet er også høje hos direktør Jørgen H.K. Jepsen.

- Vi tager nu hul på endnu en spændende sæson, hvor vi siger velkommen til flere hold i flere lande. Vi har en plan om at blive et endnu større europæisk projekt og nå ud til endnu flere børn med kritisk sygdom og deres familier, siger Jørgen H. K. Jepsen.

Team Rynkeby har igennem 20 år indsamlet godt 562,2 mio. DKK til børn med kritisk sygdom.

 

Faktaboks: Team Rynkebys donationer

  • Team Rynkeby Danmark: 18.255.499 DKK til Børnecancerfonden og 5.579.326 DKK til Børnelungefonden
  • Team Rynkeby Færøerne: 1.080.000 DKK til børn med kræft-, lunge- og hjertesygdomme.
  • Team Rynkeby Sverige: 28.989.193 SEK til Barncancerfonden og 6.020.678 SEK til Barnhjärnfonden
  • Team Rynkeby Finland: 282.775 EUR til SYLVA og 659.809 EUR til Aamu
  • Team Rynkeby Norge: 14.705.760 NOK til Barnkreftforeningen
  • Team Rynkeby Island: 27.937.685 ISK til Styrktarfélag Krabbameinssjúkra Barna
  • Team Rynkeby Tyskland: 281.114 EUR til Deutsche Kinderkrebsstiftung
  • Team Rynkeby Schweiz : 77.144 CHF til Stiftung Kinderkrebsforschung Schweiz
  • Team Rynkeby Europa: 12.500 EUR til Sant Joan de Déu Barcelona Hospital (Spanien), 9.750 EUR til Association pour Emma (Frankrig), 3.000 EUR til Mamu Unija (Litauen) og 1.700 EUR til Gyermekrák Alapítvany (Ungarn)