Undervisningsmateriale

Mellemtrin

Introduktion til Team Rynkeby Skoleløbet og livet som barn med en alvorlig lungesygdom

Nedenfor følger forskellige elementer, som du som lærer kan plukke i og bruge til at introducere eleverne på mellemtrinnet til Team Rynkeby Skoleløbet og livet som barn med en alvorlig lungesygdom.

Det hurtige forløb

Ekstra øvelser

  • Leg: "Alle dem som" er en god introduktionsleg, hvor eleverne bliver opmærksomme på lungernes funktion ved at komme med eksempler på, hvornår lungerne bruges (ca. 15 min.).

  • Film: Børn med lungesygdomme, deres forældre og børnelungelæger fortæller om børnenes hverdag med en alvorlig lungesygdom, og hvorfor Team Rynkeby Skoleløbet gør så stor en forskel for de børn, der er ramt af lungesygdomme. Se filmen (ca. 5 min.).

  • Film: "Dagdrømmeri" om en lungesyg pige, skrevet og produceret af skuespiller Line Kruse. Se filmen (ca. 2 min.).

  • Film: ”Målmandsteknik” om åndedrætsteknik, og hvordan det kan bruges til at øge koncentration - eksempelvis inden en vigtig fodboldkamp eller prøve. Filmen er skrevet og produceret af skuespiller Line Kruse. Se filmen (ca. 2 min.).

  • Film: ”Af lungernes fulde kraft” – en kortfilm (dokumentar) om lungesyge Magnus, der trods sin alvorlige lungesygdom sejler optimistjolle på højt niveau. Se filmen (ca. 20 min.).

Det fulde forløb

Hvis du vil vide mere og gå et spadestik dybere i undervisningen har vi sammensat et undervisningsforløb, der varer ca. 45 minutter.

Læg mærke til, at flere af elementerne går igen fra "Det hurtige forløb".

Hent undervisningsmateriale her

Materialet er udviklet af Lungeforeningen på vegne af Børnelungefonden i samarbejde med Signe Rohde Kommunikation, illustrator/grafiker Anja Løfkvist og læge Jonathan Grønbæk fra Dansk BørneAstma Center.

Tak til Skuespiller Line Kruse og livilungerne.dk

Lungeforeningens vision er et samfund, hvor flere mennesker har sundere lunger - livet igennem. Læs mere på www.lunge.dk.

Kontakt

Natasja Rosendahl

Schoolrun Manager Danmark

Schoolrun@team-rynkeby.com

+45 23 67 67 87